Четвъртък 25, Април 2024г.

Проект „ От училище – към успешна реализация в живота“

     На 31.05 2022 г в СУ„ Д –р Петър Берон“ бе проведена среща на ученици от първи и втори гимназиален етап с Димитър Гилев.

   Димитър Гилев е на 28 години, от четири години е учител по история в СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград. Силно вярва, че историята ни обединява - така е било през Средновековието, през Възраждането, така е и сега. За да провокира интереса и вниманието на учениците си, често влиза в класната стая, преоблечен в дрехи от различни епохи и пресъздава сцени от живота на героите ни.

    Един различен преподавател, отдаден на мисията си да образова и формира родолюбци.

   Димитър Гилев е големият победител в предаването на БНТ „Любимците на България“ Той  е известен блогър, чиито часове по родолюбие са част от програмата на почти всяко неделно училище на българите в чужбина.

    Отдал е цялата си енергия и знание  да постигне целта си  - да образова по нетрадиционен начин  и да накара учениците си да учат, да мечтаят и да постигат мечтите си.

   Срещата с този млад, мотивиран и успял преподавател бе истинско удоволствие. Учениците осъзнаха, че нищо не е недостежимо щом го желаеш и учиш упорито!Четенето не е загуба на време!

   Димитър Гилев  постави акцент и върху  промяната  на  морала, на ценностната система, на чувството  за дълг и чест, както и на липсата  на уважение към историята и традициите. Предизвика учениците да излязат от зоната си на комфорт. Да се стремят да преодоляват отдалечаването си от духовната и историческа култура. И най- важното – да четат, да се образоват и да не се отказват от мечтите си!

   Всички участници благодарим  на Димитър Гилев за вълнуващата среща и мотивацията за знание и успех!

   И до нови срещи!

Сподели: