Четвъртък 28, Март 2024г.

         Областният управител на област Хасково Станислав Дечев се срещна с участващите в проекта „Creative Learners, Tomorrow`s Entrepreneurs“. Той се осъществява по програма „Еразъм +“, транснационална мобилност между ученици и учители от четири държави. Идеята е на тийнейджърите от СУ“Д-р Петър Берон“#Тополовград, а техни партньори са млади хора от гр.Аллкарас-#Испания, с.Вайноде-#Латвия и гр.Дарда-#Хърватия
        Участниците в проекта представиха пред областния управител Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова и началника на РУО #ХасковоХристина Боева основните дейности по проекта и най-вече своите впечатления от международния обмен. 
         Станислав Дечев представи предимствата на нашата област, младежките политики, които той инициира и подкрепя, както и работата на създадения от него Младежки областен съвет за иновации. Младежите от Испания, Латвия и Хърватия разказаха, че са много впечатлени от #Хасковска #област, от гостоприемството на тополовградските семейства, в които гостуват и най-вече от това, че местните хора са позитивни и усмихнати. Гостите бяха любопитни да разберат кои са най-ценните лидерски качества, които трябва да притежава един млад човек, за да успее. Според Станислав Дечев, безспорно първото условие за успех е младият човек да бъде добър ученик. Много важно е той да бъде и активен, особено в извънкласните занимания. „Защото всички ние сме различни, но опозвайки различията между нас, ставаме все по-близки. А това е и философията на Европейския съюз“, подчерта областният управител на Хасково. Станислав Дечев обясни, че са необходими още много качества, за да се изгради един млад лидер, но безспорно образованието и активността са в основата на израстването. „Освен това, нека не забравяме, че всеки от нас трябва да бъде и добър човек“, подчерта губернаторът. Директорът на СУ“Д-р Петър Берон“ Соня Божилова разказа, че гостите вече са посетили Александровската гробница, и църквата в с. Узунджово, а днес им предстои да видят и монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. Бъдещите лидери и предприемачи от гостуващите делегации ще останат в региона до края на седмицата.

Сподели: