Сряда 08, Май 2024г.

 

 

                                                                                                                   

Програма Еразъм+

ДОГОВОР НОМЕР - №  2019-1-BG01-KA101-061326

Проект „Креативност, Иновации, Мотивация и нова методология на преподаването“,

Ключова Дейност: Образователна мобилност за граждани на програма « Еразъм+».

Основна цел на проекта по програма „ Еразъм +” - „Креативност, Иновации, Мотивация и нова методология на преподаването“, Ключова Дейност: Образователна мобилност за граждани  бе да се повиши мотивацията на учителите  от СУ « Д-р Петър Берон» за споделяне на добри практики, както и да се повиши тяхната квалификация.По този начин да се подобри качеството на учебния процес в училище, да се подобрят постиженията на учениците. Проекта бе фокусиран в придобиването на иновационни подходи за активно учене през целия живот посредством обмяна на идеи, знания, опит и работа в вкип. Като последствие от това учителите да приложат практически методите за активно учене в класната стая.

 

На 20.05.2021г. се проведе вътрешно обучение на педагогическия персонал от СУ „ Д-р Петър Берон” гр. Тополовград във връзка с изпълнение на проект „Креативност, Иновации, Мотивация и нова методология на преподаването“, Ключова Дейност: Образователна мобилност за граждани на програма « Еразъм+».

Лектори бяха г-жа Пепа Теодосиева - ръководител на проекта и г-жа Кремена Швидкова. И двете преподават английски език в нашето училище. От 21 септември до 02 октомври 2020г. те бяха на обучение в гр. Берлин, Германия, където посетиха академията « Европас» и се запознаха с нови методи на преподаване като облачна класна сатя и проекто-базирано обучение. Представени им бяха и интерактивни програми, които да използват в час, с цел да направят урока по-забавен и интересен за своите ученици.

Пред колектива на СУ « Д-р Петър Берон» гр. Тополовград бяха показани презентации на програма « Еразъм+», модели на обърната класна стая, както и варианти/модели за планиране на проект с  учебна цел.

В практическата част на обучението на колегите бяха представени интерактивнитe програми: Mentimeter, Kahoot, Quizzes,  Socrative и Padlet и как те да бъдат използавни за учебни цели.

На 25.05.2021г. се проведе обучение на персонала началните и средни училища от община Тополовград.

  • Начално училище „ Св. Св. Кирил и Методий, гр. Тополовград
  • Средно училище „ Иван Вазов“ с. Устрем
  • Средно училище „ Христо Ботев“ с. Синапово
  • Средно училище „ Христо Ботев“ с. Хлябово

 

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея. 

 

Сподели: